THE BROOK BROTHERS – WE AIN’T GONNA WASH FOR A WEEK

Harmonieus samenzingende broers en zussen hebben doorheen de voorbije decennia altijd deel uitgemaakt van de muziekscène. Denk maar aan de Zweedse groepen ‘Ace Of Base’ en ‘First Aid Kit’, het Amerikaanse popduo ‘The Alessi Brothers’, ‘The Avett Brothers’, ‘The Andrew Sisters’, ‘The Beach Boys’, ‘The Bee Gees’, ‘The Bellamy Brothers”, ‘The Blasters’, ‘Creedence Clearwater Revival’, ‘The Jacksons’ en “The Osmonds’, enz. Deze lijst is ellenlang en telt zo’n 250 groepen en duo’s.

Hier zullen we het even meer gedetailleerd hebben over het bij u wellicht minder gekende Engelse popduo ‘The Brook Brothers’, met Geoff Brook en zijn 3 jaar oudere broer Ricky Brook uit Winchester, Hampshire. Ze begonnen in 1956 als een ‘skiffle’-groep maar nadat ze een talentenwedstrijd hadden gewonnen met een optreden in de stijl van en met de sound van ‘The Everly Brothers’ kozen ze resoluut om in die richting hun muzikale carrière uit te werken. Met een cover van het oorspronkelijk door Barry Mann gezongen nummer “Warpaint” scoorden ze hun allereerste top 5-hit in Engeland.

Het Britse retrolabel ‘Jasmine Records’ heeft nu onder de titel “We Ain’t Gonna Wash For A Week” een compilatiealbum uitgebracht met 37 liedjes uit het rijkgevulde repertoire van ‘The Brook Brothers’. Daarbij zijn heel wat coverversies van gekende Amerikaanse hits zoal het van ‘The Everly Brothers’ gekende “When Will I Be Loved”, “Hello Mary Lou” van Gene Pitney, “Your Cheating Heart” van Hank Williams, “I’m In Love Again” van Fats Domino, “Sea Of Heartbreak” van Don Gibson en het door Gerry Goffin en Carole King geschreven “Just Another Fool” van Curtis Lee.

Van hun eerste single “Greenfields” uit 1960 tot hun laatste hit “Trouble Is My Middle Name” uit 1963 - een cover van een hit van Bobby Vinton - waren ‘The Brook Brothers’ zeer populair in het Verenigde Koninkrijk en mochten ze op tournee met Bobby Rydell, Helen Shapiro en Cliff Richard. Maar daarna ging het heel snel bergaf voor de broers en in 1965 besloten ze om er definitief mee op te houden. We zullen het dus voor altijd moeten blijven doen met de 37 liedjes op deze uitstekende verzamelplaat.

(valsam)

 

 

Track Listing:

1. HOW WILL IT END
2. GREEN FIELDS
3. PLEASE HELP ME I'M FALLING
4. WHEN WILL I BE LOVED
5. SAY THE WORD
6. EVERYTHING BUT LOVE
7. WARPAINT
8. SOMETIMES
9. LITTLE BITTY HEART
10. TELL HER
11. LITTLE DEVIL
12. THAT'S THE WAY IT GOES
13. I WANNA LOVE MY LIFE AWAY
14. I'M IN LOVE AGAIN
15. HELLO MARY LOU
16. I LOVE GIRLS
17. LOOK FOR A STAR
18. LIKE MAKIN' LOVE
19. HONEY 'CAUSE I LOVE YOU
20. YOUR CHEATIN' HEART
21. AIN'T GONNA WASH FOR A WEEK
22. ONE LAST KISS
23. LOVE OR MONEY (live)
24. SEA OF HEARTBREAK (live)
25. MARRIED
26. HE'S OLD ENOUGH TO KNOW BETTER
27. WIN OR LOSE
28. TELL TALE
29. TOO SCARED
30. JUST ANOTHER FOOL
31. DOUBLE TROUBLE
32. WELCOME HOME BABY
33. SO LONG
34. TOWN GIRL
35. I CAN'T MAKE UP MY MIND
36. TROUBLE IS MY MIDDLE NAME
37. LET THE GOOD TIMES ROLL

Artiest info
Website  
 

Label: Jasmine Records

video